Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a http://wesley.hu címen.

DPR, Alumni, Karrier – a 2010/2011-es tanév második félévének legfontosabb eseményei

Szervezet: 

  • Regisztrált öregdiákjaink folyamatosan kaptak állás- és önkéntesmunka-lehetőségekről szóló értesítéseket a félév folyamán.
  • 2011. február 26-án Gál Gabi ének- és Soós Brigitta gitárművész adott jótékonysági hangversenyt a főiskola pincekápolnájában John Dowland ír származású reneszánsz angol zeneszerző műveiből. A hangversenyre kaptak meghívót az öregdiákok is.
  • Az Alumni Iroda munkatársai természetesen jelen voltak a 2011. március 18-i diplomaosztó ünnepségen is, ahol 52 frissen végzett hallgató döntött úgy, regisztrál az Alumni-körbe.
  • 2011. március 19-én "Közös kenyerünk" címmel roma napot szervezett a főiskola, ahová szeretettel vártuk az öregdiákokat is. A program helyszíne a Vörösmarty mozi volt.
  • 2011. március 25-én a Családkonzulens szakirányú továbbképzési szakon végzett öregdiákjaink számára utánkövető fórumot szerveztünk, ahol a végzett hallgatók kicserélhették a szakmával kapcsolatos tapasztalataikat. A fórum sikeresen zajlott le.
    • 2011. április 11-én a magyar cigányregény alapműveként ismert "Füstös képek" szerzője, Lakatos Menyhért születésének 85. évfordulóját ünnepeltük. Ez alkalomból az író nevét viselő közalapítvány emléktáblát helyezett el az évtizedeken át otthonául szolgáló lakóház (Budapest, III. kerület, Füst Milán utca 22.) falán. Az ünnepségre öregdiákjainkat is meghívtuk.
  • 2011. április 14-én a WJLF udvarán kézművészek-kézművesek tarka-barka piacára voltak hivatalosak öregdiákjaink. Igazi vásártéri hangulatban, ügyes kezek mutatták be a szebbnél szebb színes portékákat és azt is, hogy ezek hogyan készülnek. Lehetőség volt ellesni műhelytitkokat, kipróbálni a különféle technikákat. A tarka-barka piac kiállítói kézművesek, szociális intézmények fogyatékkal élő vagy idős, kézművész gondozottjai, valamint a WJLF volt és jelenlegi hallgatói, kollégái voltak. A megjelenő szervezetek munkatársai a nap folyamán módszertani bemutatókat is tartottak
  • 2011. május 3-án Zsidó nap volt a Wesley János Lelkészképző Főiskolán Ben Gurion születésének 125. évfordulója alkalmából. Erre a rendezvényre meghívtuk öregdiákjainkat is. A program konferenciából ("A modern Izrael évtizedei" – előadók: Dr. Iványi Gábor rektor; Karády Viktor egyetemi tanár, CEU; Kovács András egyetemi tanár, CEU; Godó János szerkesztő, Szombat; Papp Gábor főszerkesztő, BBC History; Pap András László egyetemi docens, ELTE BTK; Pécsi-Pollner Katalin programvezető, Holokauszt Emlékközpont; Nagy Péter Tibor egyetemi tanár, WJLF) és több párhuzamos programból állt – volt (többek között) kérdezz-felelek játék Izraellel kapcsolatban, zsidó tárgyak bazárja és ételkóstolás, Hóra táncház.