Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a http://wesley.hu címen.

A béke napja után indul az Élet Menete

Képzés: 

A rendezvény május 13-án, vasárnap délután négy órakor kezdődik a Március 15. téren, az Élet Menete-szobornál. A résztvevők onnan az Erzsébet hídon át a Friedrich Born rakpartra vonulnak – mondta Gordon Gábor, Az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi elnöke a megemlékezést beharangozó sajtótájékoztatón.
Friedrich Born svájci állampolgár a Vöröskereszt megbízásából 1944 májusától 1945 júniusáig kórházak, gyermekotthonok, árvaházak és népkonyhák felépítésével, menlevelek kiállításával segítette a magyar zsidókat. Közel 15 ezer embert sikerült megmentenie a deportálásoktól.
Magyarországon április 16-án tartják a holokauszt emléknapját, ebben az évben azonban az időpont egybeesett a lengyelországi nemzetközi megemlékezéssel. A hazai Élet Menetét ezért rendezik a szokásosnál néhány héttel később. Így viszont az esemény szorosan kapcsolódik a május 9-éhez, az európai béke napjához.
A szervezők tájékoztatása szerint az idei rendezvényen kiemelten figyelnek a fiatalabb korosztály igényeire. Menet közben élőszobrok fogják színesíteni a sétát, megjeleníteni a vészkorszak hangulatait. Induláskor a gyerekek rajzokért palacsintát kapnak, és lesz egy Béke-installáció, amire felmászva virágokat tűzhetnek ki.
Az Élet Menete Alapítvány támogatásával magyarul is megjelent Majgull Axelsson svéd írónő Nem vagyok Miriam című könyve. A regény a háborús Európában és a mai Svédországban játszódik. A főszereplő egy cigánylány, aki zsidó névvel, zsidó identitással kerül a koncentrációs táborból Svédországba. Egész életében eltitkolja valódi származását, fél, hogy elüldöznék az országból.
A szerző az Élet Menete díszvendége lesz, és dedikálni is fogja regényét.

http://nepszava.hu/cikk/1159441-elet-menete-sokszinuen-szebb-a-vilag/ http://nepszava.hu/cikk/1159441-elet-menete-sokszinuen-szebb-a-vilag/