Dátum: 
2018. február 28. 10:00

A konferencia helyszíne a WJLF nagyterme, VIII Dankó u 11

Időpontja: 2018. február 28.

Kettős konferencia a 2018-as választási évben

Részlet a felkérőből:

„…mindig jelentős médiafigyelem kiséri a közvéleménykutató intézetek pártprefenciakutató munkáját. A sajtó mindig az adott hónapban izgalmas eredményeket kérdezi a közvéleménykutató intézetek munkatársaitól – szükségképpen korlátos terjedelemben.

Ugyanakkor minden társadalomtudomány iránt érdeklődő ember tudja, hogy a közvéleménykutató intézeteknél felgyűlt adatok és elemzések sokkal több, sokkal értékesebb tudás bemutatására is alkalmasak, mint a néhány százalékos elmozdulások bemutatása.

Két konferenciát is szeretnénk rendezni, mely lehetővé tenné ennek a sokféle tudásnak a bemutatását.

Társadalmi csoportokpártpreferenciái címmel olyan konferenciát rendeznénk, mely lehetőséget biztosítana arra, hogy minden kolléga – akár több különböző – rendelkezésére álló – adatbázis aggregálásával – szabadon választott előadáscímmel beszélne bámely általa kiválasztott csoport pártprefernciáiról. Szívesen vennénk előadásokat az értelmiségiekről, a fiatalokról, a vallásosakról a budapestiekről stb…De ha volt a közelmúltban olyan kérdésetek, amelynek megoszlása pártpreferncia-szerint érdekes abból formált „társadalmi csoportok” – pl idegengyűlőlők, melegházasságtámogatók stb – preferenciái is tárgya lehet ennek az előadásnak.

„Pártpreferenciák trendjei” címmel viszont arra biztosítanánk lehetőséget, hogy mindenki szabadon választott előadáscímmel azt mutassa be, hogy szerinte miért és miképp változtak a pártpreferenciák a a 2017-2018-as év folyamán. E konferencián szeretnénk sort keríteni olyan módszertani dilemmákra is, amelyek az egyes mérések különbözősége kapcsán merülnek fel….”

A programot lásd:

https://archive.org/details/partpreferenciak_2018 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Share This